Linkovi

Sahranjena Vitni Hjuston


Sahranjena Vitni Hjuston
Sahranjena Vitni Hjuston

Višestruka dobitnica muzičkih nagrada „Gremi“, Vitni Hjuston, danas će biti sahranjena u svojoj rodnoj državi Nju Džerzi. Legedarna pevačica će počivati pored svog oca, Džona Rasela Hjustona Džuniora, na groblju „Fervju“ u Vestfildu. Vlasti su najavile pojačane mere bezbednosti, da bi se sprečilo da njeni obožavaoci preplave groblje.

Sahrana će biti privatna, za razliku od jučerašnjeg opela, koje je prenošeno preko interneta i televizije. Slavne ličnosti, uključujući muzičke velikane, prisustovale su jučerašnjem javnom odavanju počasti u crkvi u Nuarku, u Nju Džerziju, u kojoj je Vitni Hjuston tokom detinjstva pevala u horu. Njeni obožavaoci su iskazali svoju ljubav stotinama balona, cvećem i ceduljama sa porukama koje su ostavljali ispred ulaza u crkvu.

Opelo je održano nedelju dana pošto je pevačica i glumica pronađena mrtva u kadi u hotelu „Beverli Hilton“ u Los Anđelesu. Uzrok smrti neće biti saopšten još nekoliko nedelja, ali je poznato da je poslednjih godina imala probleme sa alkoholom i drogom. Hjuston je prodala više od 170 miliona albuma, singlova i video spotova i jedna je od najviše prodavanih umetnika na svetu.

XS
SM
MD
LG