Linkovi

Obožavaoci odaju poštu Vitni Hjuston


Veliki broj obožavaoca ostavlja poruke ispred crkve "Nova nada" u Njuarku u Nju Džerziju

Američka muzička i filmska zvezda Vitni Hjuston preminula je 11. februara u Los Anđelesu u 48. godini života. Iako se znalo da je imala probleme sa drogom i alkoholom, uzrok njene smrti tek treba da se utvrdi. U međuvremenu, njeni posmrtni ostaci su stigli u njen rodni grad u Nju Džerziju gde će biti sahranjena. Obožavaoci pristižu iz okoline i izdaleka da joj odaju poštu.

Ispred baptističke crkve Nova nada u Njuarku u Nju Džerziju, obožavaoci i prijatelji ostavljaju poruke, cveće i druge predmete kako bi preminuloj zvezdi rekli „zbogom“ i hvala. Na rukom ispisanim porukama navodi se da su se slušaoci ježili slušajući njen glas i da će njena veličina uvek biti pamćena.

Vitni Hjuston je kao dete prevala u ovoj crkvi. Tu će u subotu biti održana privatna služba pre sahrane. Nekoliko blokova dalje, telo Vitni Hjuston izloženo je u pogrebnom domu Vigam. Direktorka doma Kerolin Vigam priča da je znala Vitni Hjuston i pre nego što se rodila. Ona je zamolila medije da poštuju privatnost porodice u vreme žalosti.

„Vitni je ceo život podelila sa javnošću. Ovo je njen poslednji oproštaj. Dozvolite porodici da ove trenutke podeli sa njom. To nikada nije lako kad je to neko koga ste poznavali, poštovali ga i divili mu se.“

U gradiću Ist Orindž, Umetnička škola „Vitni Hjuston“, svedočanstvo je uvažavanja Vitni Hjuston u ovom delu Amerike. Gregori Vitl, koji je odrastao sa Vitni i zna celu porodicu, došao je u tu školu da joj oda poslednju poštu.

„Često smo je čuli kako peva u suterenu ili pored bazena. Sećam se kada je njena fotografija izašla na naslovnoj strani časopisa ’Seventeen’. Pa ipak bila je to samo naša Nipi, kako smo je tada zvali. Nisam verovao da će postati toliko slavna zvezda, ali je imala talenat. Božji dar.“

Henri Hamilton, direktor škole, takođe je dobro poznavao Vitni. Njegova kancelarija ukrašena je njenim fotografijama. Bio je blizak sa njom.

„Bila je tiha, sitna, zvali smo je Nipi, ali je bila veoma draga devojčica. Svi imaju probleme i prepreke u životu. Pre tih problema bila je maksimalno uspešna. Tokom ovih 48 godina, sve ploče koje je snimila, bile su hitovi broj jedan, broj albuma koje prodala, dostigao je vrhunac.“

Vitni Hjuston je bila gigant muzičke industrije. Mada je umrla, sećanje na nju živeće u onima koje je dotakla... lično ili svojom muzikom.

XS
SM
MD
LG