Linkovi

Bela kuća izložena kritici zbog zabrane prisustva medijima


Novinari u redu u nadi da će prisustvovati konferenciji za štampu predstavnika Bele kuće Šona Spajsera, 24. februar 2017.
Novinari u redu u nadi da će prisustvovati konferenciji za štampu predstavnika Bele kuće Šona Spajsera, 24. februar 2017.

Bela kuća je juče bila izložena oštroj kritici pošto je blokirala prisustvo izvesnog broja medijskih organizacija na dnevnoj konferenciji za štampu predstavnika Šona Spajsera u petak.

Nekoliko medijskih kuća, koje su bile kritične prema prededniku Donaldu Trampu uključujući Si-en-en (CNN) i Njujork tajms, našle su se medju isključenima sa brifinga.

Nekim medijskim organizacijama, inače vidjenim kao više blagonaklonim prema Trampu, uključujući Brajtbart njuz, mrežu "One America News" i dnevni list Vašington tajms, bilo je dopušteno da prisustvuju brifingu.

I drugim novinskim kućama je bilo dopušteno da prisustvuju uključujuchi mreže Ej-bi-si (ABC), Si-bi-es (CBS), En-bi-si (NBC) i FOX. Neke medijske organizacije uključjući Asošijeted pres su odbile da prisustvuju u znak solidarnosti sa onima kojima je bio zabranjen ulaz.

Dopisnik Glasa Amerike iz Bele kuće nije bio pozvan da se priključi brifingu i nije prisustvovao susretu sa Spajserom.

XS
SM
MD
LG