Linkovi

Vujanović primio akreditive ambasadora Kosova


Predsednik Crne Gore Filip Vujanović u rezidenciji na Cetinju primio je akreditivna pisma ambasadora Kosova Skendera Durmišija (crna.gora.me)
Predsednik Crne Gore Filip Vujanović u rezidenciji na Cetinju primio je akreditivna pisma ambasadora Kosova Skendera Durmišija (crna.gora.me)

Osam godina nakon što je Crna Gora priznala nezavisnost Kosova, u Crnu Goru je stigao prvi kosovski diplomatski predstavnik. Naime, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas akreditivna pisma budućeg ambasadora Kosova u Crnoj Gori Skendera Durmišija

Iz kabineta predsjednika Crne Gore saopšteno je da je Filip Vujanović u rezidenciji na Cetinju danas primio akreditivna pisma Skendera Durmišija, koji će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na rezidentnoj osnovi.

Vujanović je, tom prilikom, takođe konstatovao da je neophodno proširiti ugovornu bazu, kako bi bila ostvarena bolja saradnja dvije države.

U tom smislu, kako je kazao, od posebne važnosti su sporazumi o ekonomskoj saradnji, a u okviru nje sporazumi u oblastima turizma i saobraćaja.

Interes dvije države je u korišćenju zajedničkih prostora saradnje na dobro dvije ekonomije i naših građana, kazao je Vujanović, israzivši očekivanje da diplomatija afirmiše mogućnosti partnerstva i inicira aktivnosti kroz koje bi se ostvarila maksimalna državna i ekonomska saradnja.

Durmiši se, kako se navodi, saglasio da je neophodno ojačati ugovornu bazu dvije države i maksimalno iskoristiti prostor ekonomske saradnje.

Potencijali za tu saradnju su, ističe se, zajednička obaveza i šansa koju treba iskoristiti.

Crna Gora je priznala nezavisnost Kosova 2008. godine, nakon čega su uslijedili veliki protesti pristalica prosrpske opozicije. Neke opozicione stranke uporno tvrde da se nikada neće pomiriti sa nezavisnošću Kosova.

XS
SM
MD
LG