Linkovi

Vučić sa Mogerini: Iskren i prijateljski razgovor


Premijer Srbije Aleksandar Vučić i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini danas u Briselu
Premijer Srbije Aleksandar Vučić i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini danas u Briselu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas u Briselu, prvog dana posle otvaranja poglavlja 23 i 24, već počeo rad na Poglavlju 35, i da je sa visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini razgovarao o nastavku dijaloga sa Prištinom.

Vučić je naglasio da je juče bio veliki, važan i dobar dan za Srbiju, a da sada treba formatizovati dijalog sa Prištinom i suštinski doći do rezultata, koji bi značio stabilnost tog dela Balkana.

"Ali, da ne budu u teškoj situaciji, da budem iskren i otvoren, ni Beograd ni Priština, jer su nam najmanje potrebni novi sukobi, svađe, političke i svake druge", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, on i Mogerini razgovarali su i o tome kako ekonomski da se osnaži region, odnosno, kako da se pored reformi javnih preduzeća, restrukturiranja javne uprave i stabilizacije javnih finansija, privuku novi evropski investitori u Srbiju.

Vučić je razgovor sa visokom predstavnicom EU o evropskom putu Srbije opisao kao "iskren i prijateljski", naglašavajući da je važno "šta treba konkretno da radimo, a ne koliko vremena da slavimo otvaranje poglavlja".

XS
SM
MD
LG