Linkovi

Vučić i Rama razmenili mišljenja na Tviteru


Međunarodni sud za sportsku arbitražu u Lozani doneo je odluku da se fudbalskoj reprezentaciji Albanije dodele 3 boda, a srpskoj oduzmu 3, posle prekinutog meča dve reprezentacije u Beogradu 14. oktobra prošle godine.

Sud je ocenio da meč nije nastavljen zbog bezbednosnih propusta organizatora i nasilja srpskih navijača nad albanskim igračima. Sud je ipak potvrdio ocene UEFA-e, da je Fudbalski savez Albanije odgovoran zbog drona koji se spustio na teren, a koji je nosio zastavu sa albanskim nacionalističkim i patriotskim simbolima. Potvrđena je i kazna albanskom savezu u iznosu od 100.000 evra.

Posle saopštenja suda, premijeri Srbije i Albanije – Aleksandar Vučić i Edi Rama različito su, preko Tvitera, komentarisali odluku.

Pošto je Rama na Tviteru napisao „Super! Evo je i evropska pravda! Tri boda u meču sa Srbijom u Beogradu biće dodeljena Albaniji“, Vučić je na zvaničnom Tviter nalogu premijera Srbije, između ostalog naveo „Evropska pravda, po ko zna koji put, pretvorila se u svetsku nepravdu ... žrtva je kažnjena“.

Vučić je kasnije objavio još jedan tvit u kome je Rami poručio “Ne brini, mi ćemo vas bez drona i bez ičije pomoći pobediti na terenu usred Tirane”. Rama je na to kasnije odgovorio “U Albaniji, dragi moj prijatelju, tog dana će pobediti ko bolje bude igrao fudbal, tako da nikad ne reci ‘mi ćemo pobediti’ jer ništa ne zavisi od tebe“. Rama je još dodao da će Vučić biti dočekan kao počasni gost kako bi mogli zajedno da aplaudiraju pobednicima.

XS
SM
MD
LG