Linkovi

Vučić: Odlučio sam da idemo na izbore


Predsednik Vlade Srbije u obraćanju članovima Glavnog odbora svoje Srpske napredne stranke rekao da je na izbore ide zbog budućnosti Srbije i da je Vladi potreban pun mandat da se donesu teške odluke i da se država, kroz temeljno sprovođenje reformi do 2020. godine nađe pred vratima EU...

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je odlučio da održi vanredne parlamentarne izbore ove godine, kako bi obezbedio podšku za nastavak reformi i evropskih integracija.

Vučić je u obraćanju članovima Glavnog odbora svoje Srpske napredne stranke rekao da je na izbore ide zbog budućnosti Srbije i da je Vladi potreban pun mandat da se donesu teške odluke i da se država, kroz temeljno sprovođenje reformi do 2020. godine nađe pred vratima Evropske unije, posle čega - kako je rekao Vučić "neće biti povratka na staro".

Vučićevu odluku o vanrednim parlamentarnim izborima članovi Glavnog odbora SNS pozdravili su dugotrajnim aplauzom, posle čega je on predložio i da Skupština stranke, zakazana za 13. februar, bude odložena za 21. maj.

Članica predsedništva SNS-a Maja Gojković potvrdila je da je Glavni odbor stranke jednoglasno, aklamacijom podržao Vučićevu odluku o vanrednim izborima, ali nije mogla da kaže kada će oni biti održani, mada se trenutno u medijima spekuliše o dva datuma - 24. aprilu i 8. maju.

XS
SM
MD
LG