Linkovi

Vučić primio novinare


Premijer Srbije Aleksandar Vučić
Premijer Srbije Aleksandar Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić održao je danas prijem za novinare i urednike medija u Srbiji. Jednoj novinarki je pozlilo na premijerovoj konferenciji za medije.

Opcija vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji je moguća, a konačnu odluku o tome premijer Srbije Aleksandar Vučić će doneti u konsultaciji sa predsednikom Srbije i Srpskom naprednom strankom.

Kako je rekao Vučić na današnjoj konferenciji za novinare, jedini razlog zbog koga ne može da kaže da će vanrednih izbora sigurno biti je pitanje da li bi oni eventualno usporili ekonomske reforme.

Na pitanje o dijalogu sa Prištinom, Vučić je odgovorio da je uvek spreman za dijalog, ali je dodao da nije preterani optimista zbog političke situacije u Prištini.

"I sad me pitaju da nastavimo dijalog. Ja kažem – a o čemo da nastavimo. Hajde druge teme, nastavićemo. A o čemu da nastavimo oko zajednice srpskih opština, kad kosovski Ustavni sud kaže da to nije u skladu sa njihovim ustavom. Nema problema, sada ćemo da proveravamo svaku sitnicu pred našim Ustavnim sudom, pa da vidimo. Mislim da je potrebna promena klime i veća odgovornost u Prištini da bi to moglo da da ozbiljnije rezultate. Što se nas tiče, mi smo uvek spremni za dijalog", istakao je Vučić.

Upitan o odnosima sa Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom, Vučić je rekao da očekuje da će njegova vlada imati dobre odnose sa novom vlašću u Hrvatskoj i podsetio da je on prvi čestitao lideru HDZ-a Karamarku na pobedi.

"I znao sam da će HDZ da bude u vlasti. Zato sam im i čestitao. Takođe, čestitaću mandataru Oreškoviću čim postane premijer, trudiću se da budem prvi. Ne zato što želim bilo kome da se dodvoravam, već zato što smatram da je važno da imamo dobre odnose sa Hrvatskom. Mi imamo samo jednu molbu, a to su balističke rakete. Ni za šta im nisu potrebne", rekao je premijer.

Aleksandar Vučić je rekao da očekuje da će 2016. biti nešto lakša nego prethodne dve godine, da će Srbija zabeležiti privredni rast veći od dva odsto, kao i da će u prvih šest meseci Srbija imati više stranih investicija i otvorenih fabrika nego ranije.

XS
SM
MD
LG