Linkovi

Vučić sa predstavnicima Sinofarma dogovorio isporuku novih dva miliona vakcina


Ambasadorka Kine u Srbiji i predsednik Srbije prilikom potpisivanja ugovora o nabavci nove količine kineskih vakcina
Ambasadorka Kine u Srbiji i predsednik Srbije prilikom potpisivanja ugovora o nabavci nove količine kineskih vakcina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je, putem video linka, sa predstavnicima kompanije Sinofarm i dogovorena je i isporuka novih dva miliona doza vakcina, saopšteno je iz kabineta predsednika.

Potpisan je ugovor o kupovini vakcina kompanije Sinofarm, a potpisivanju je prisustvovala i kineska ambasadorka u Srbiji Čen Bo, navodi se u saopštenju.

Vučič je istakao da je najveći broj građana Srbije primio kinesku vakcinu i naglasio važnost potpisivanja novog ugovora za dodatnih dva miliona vakcina. Piše i da su srpski stručnjaci dali "veoma visoko mišljenje o kvalitetu i bezbednosti Sinofarmove vakcine".

Predsednik Sinofarm grupe Liu Đingžen je, piše u saopštenju, zahvalio predsedniku i građanima na poverenju ukazanom Sinofarmu.

"Srbija je prva evropska zemlja koja je odobrila vakcinu Sinofarma i danas ćemo potpisati ugovor za isporuku novih dva miliona doza vakcina".

Iz kabineta predsednika Srbije je saopšteno da je sa predstavnicima Sinofarma razgovarao i o izgradnji, rekontrukciji i opremanju bolnica u Srbiji, kao i o izgradnji fabrike Sinofarmovih vakcina.

Do sada je u Srbiju ukupno stiglo 1,5 miliona kineskih vakcina.

Sinofarmova vakcina nije odobrena u EU.

XS
SM
MD
LG