Linkovi

Vučić: Ne interesuju nas sukobi, već da branimo zemlju


Vojna vežba Munjeviti udar 2021, foto Fonet
Vojna vežba Munjeviti udar 2021, foto Fonet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je vojnoj vežbi "Munjeviti udar 2021", na poligonu Pešter, i ocenio da Srbija nije zainteresovana za sukobe, već da se odbrani.

Vučić je najavio i da će vojska morati da se pojača bespilotnim letelicama i da će njena snaga biti "drastično uvećana" u narednih devet meseci, prenosi Fonet.

"Ne intersuju nas sukobi, ratovi, već da imamo snagu da svoju zemlju i narod odbranimo. Ništa lepše i časnije od toga", rekao je Vučić i zahvalio i komandantu KFOR-a što je prisustvovao vežbi.

Posebnu zahvalnost Vučić je uputio veteranima bitke na Košarama 1999, kojih je na poligon na Pešteru došlo 240, a među njima i sedmorica iz Crne Gore.

Na vežbi je učestvovalo skoro 2.400 pripadnika Vojske, sa ukupno 282 angažovana sredstva, a prikazano je sadejstvo združenih snaga u ojačanoj taktičkoj grupi protiv neprijatelja koji je zauzeo deo teritorije.

Vežbi su prisustvovali i predstavnici državnog i vojnog vrha Srbije, predsedavajući predsedništva BIH Milorad Dodik, strani vojni atašei, kao i predstavnici verskih zajednica.

Predsednik Srbije je najavio da će u ponedeljak u Kragujevcu biti održan prikaz naoružanja, a u Kruševcu će biti održana sednica Vlade povodom 650 godina od osnivanja tog grada.

Vučić je najavio da će "sutra ili prekosutra" razgovarati i sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

XS
SM
MD
LG