Linkovi

Vučić: Lidl u Beogradu lepši od bugarskog, jača saradnja Srbije i Nemačke


Otvaranje prodavnice Lidl u Boru (Foto: Lidl official)
Otvaranje prodavnice Lidl u Boru (Foto: Lidl official)

U nekoliko gradova u Srbiji u četvrtak je istovremeno otvoreno više objekata velikog nemačkog trgovinskog lanca "Lidl", a s obzirom na nivo očekivanja, na medijsku pokrivrenost, pa i na činjenicu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić lično obišao jedan market, to je svakako vest dana. Na društvenim mrežama šire se vesti i video klipovi o tuči kupaca oko jeftine piletine, ženi koja je kupila više od 30 pilića ili čoveku koji je pazario 500 kilograma šećera.

Lidl je najavio da planira da dođe u Srbiju 2007, a posle više od 10 godina od te najave, u Srbiji je otvorio 15 prodavnica, zaposlio 1.500 radnika, sa planom da u narednih godinu dana proširi poslovanje.

Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib istakao je da je Lidl dobar primer za šta se nemačke firme zalažu u Srbiji, što je održiv i promišljen pristup poslovanja.

"Samim tim je Lidl primer kako se razvija privredna saradnja Srbije i Nemačke”, rekao je Šib na otvaranju i dodao da u Srbiji posluje 400 nemačkih kompanija u kojima radi 50.000 ljudi, a da su od 2000. godine u Srbiji investirale dve milijarde evra.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je jednu od prodavnica kompanije "Lidl Srbija" i tom prilikom ocenio da je objekat lepši nego u Bugarskoj.

"Lepše izgleda nego u Bugarskoj, bio sam pre 6-7 godina i ovaj je mnogo lepši i veći”, rekao je Vučić.

Ispred prodavnice već su bili okupljeni građani, koji su nestrpljivo čekali otvaranje, kako bi bili među prvim kupcima. Pojedini mediji u Srbiji su javili da su građani formirali redove i čekali otvaranje još u toku noći.

Prodavnice ove kompanije otvorene su širom Srbije, a u Leskovcu je zabeležen incident kada je umalo među kupcima izbila tuča zbog niske cene piletine. Lidl je ponudio akciju za cele piliće po ceni od 120 dinara za kilogram i u svim objekatima bila je velika potražnja za tim mesom, kao i za bananama od 60 dinara po kilogramu.

Potrošačima će na raspolaganju biti 1.500 robnih marki, od čega čak 350 iz domaće proizvodnje.

XS
SM
MD
LG