Linkovi

Vladimir Kličko se povlači iz boksa


Vladimir Kličko (desno) u svojoj poslednjoj profesionalnoj borbi protiv Britanca Entonija Džošue, 29. aprila 2017. u Londonu
Vladimir Kličko (desno) u svojoj poslednjoj profesionalnoj borbi protiv Britanca Entonija Džošue, 29. aprila 2017. u Londonu

Bivši svetski šampion u teškoj kategoriji Vladimir Kličko saopštio je da se povlači iz boksa, ujedno odbacujući mogućnost za revanš meč protiv Britanca Entonija Džošue, koji ga je u aprilu pobedio na stadionu Vembli u Londonu, nokautom u 11. rundi.

Revanš je trebalo da bude održan 11. novembra u Las Vegasu, ali je 41-godišnji Ukrajinac preko svoje zvanične internet stranice objavio da završava karijeru.

Njegovo video obraćane fanovima bilo je toliko posećeno da njegov sajt u jednom trenutku nije izdržao.

"Postigao sam sve o čemu sam sanjao, i sada želim da počnem svoju drugu karijeru, posle sportske", naveo je Kličko.

Bivši dvostruki šampion sveta, koji je držao ujedinjenu titulu od 2006. do 2015. godine, pre nego što je izgubio na poene od Britanca Tajsona Fjurija, završava profesionalnu karijeru sa 64 pobede, 53 nokautom i 5 poraza.

Kličko je postao profesionalac 1997, godinu dana pošto je osvojio zlatnu medalju u superteškoj kategoriji na Olimpijskim igrama u Atlanti. U jednom periodu karijere nije izgubio meč 11 godina, dok mu Fjuri u novembru 2015. nije oduzeo titule u verzijama WBA, IBF i WBO.

XS
SM
MD
LG