Linkovi

Mejlovi Hilari Klinton strogo poverljivi


Hilari Klinton, dok je bila na dužnosti šefa diplomatije proverava telefon u vojnom avionu na putu ka Tripoliju oktobra 2011. (arhiva)

Državni sekretarijat, je prvi put do sada, saopštio da spisak elektronskih poruka koje je bivša državna sekretarka Hilari Klinton imala na kućnom, nezaštićenom, serveru, sadrži 22 imejla sa poverljivim informacijama, i naveo da oni neće biti objavljeni.

.Portparol Džon Kirbi izjavio je juče da materijal sadrži 37 stranica poruka, i istakao da oni neće biti objavljeni, čak ni sa zatamnjenim delovima, iako je agencija objavila većinu poruka iz vremena dok je Klinton bila na položaju državne sekretarke.

Kirbi je rekao da dokumenti nisu bili klasifikovani kao poverljivi u vreme kada su poslati, ali da sada, na zahtev američkih obaveštajnih zvaničnika, spadaju u strogo čuvanu tajnu.

Državni sekretarijat proverava da li je bilo koji dokument bio zaista poverljiv u vreme kada je prošao kroz server, ali Hilari Klinton ponavlja da nije slala niti primala poverljive podatke.

XS
SM
MD
LG