Linkovi

12 žrtava oluje na istoku SAD


Veliki broj stabala obrušio se na kuće i automobile
Veliki broj stabala obrušio se na kuće i automobile

U prekjučerašnjoj oluji na istočnoj obali Amerike poginulo je najmanje 12 ljudi

U žestokoj oluji koja je u petak noću pogodila istočne delove Sjedinjenih Država, poginulo je najmanje 12 ljudi, a više od tri miliona je ostalo bez električne energije. Nevreme koje je pogodilo region istovremeno sa talasom rekordnih vrućina, čupalo je drveće i kidalo električne vodove.

Šest osoba je poginulo u državi Virdžiniji, dve u Nju Džerziju, dve u Merilendu i po jedna u Ohaju i Kentakiju – većina smrtnih slučajeva je posledica oborenog drveća. Vanredno stanje je proglašeno u Vašingtonu i u četiri države – Merilendu, Virdžiniji, Zapadnoj Virdžiniji i Ohaju. Nadležni kažu da je moguće da neka domaćinstva ostanu bez električne energije čak sedam dana.

Nadležni iz Pepka, kompanije koja snabdeva električnom energijom područje Vašingtona i okoline, saopštili su sinoć da osam stotina ljudi radi u ekipama na popravci kvarova bez prestanka, a da se sutra očekuje dolazak desetina ekipa iz Floride, Džordžije, Mizurija i Oklahome. Temperature u Vašingtonu su prekjuče dostigle rekordnih 40 stepeni Celzijusa, a ekstremne temperature se nastavljaju i danas.
XS
SM
MD
LG