Linkovi

Sahranjeni policajci ubijeni u Dalasu


Oožalošćeni pripadnici policije Dalasa
Oožalošćeni pripadnici policije Dalasa

Sahrane trojice od petorice policajaca ubijenihh u prošlonedeljnom snajperskom napadu u Dalasu u Teksasu održane su danas i stotine policajaca odale su poslednju poštu palim kolegama.

Na prvoj sahrani prikazana je slajd projekcija fotografija o životu 43-godišnjeg Brenta Tompsona, policajca u gradskom prevozu Dalasa.

Nešto kasnije održane su sahrane za još dvojicu policajaca Orna Arensa i Majkla Smita koji su medju petoricom policajaca koje je ubio crnac vojni veteran iz osvete za ubistvo dvojice Afroamerikanaca od strane pripadnika policije ranije prošle nedelje. Sahrane još dvojice policajaca Majkla Krola i Patrika Zamaripe zakazane su za kasnije ove nedelje.

Kasnije danas predsednik Obama održao je sastanak u Beloj kući sa funkcionerima organa za sprovodjenje zakona, liderima pokreta za gradjanska prava i političkim liderima radi razgovora o načinima da se povrati povrenje u zajednicama gde vlada zategnutost izmedju pripadnika policije i stanovnika.

U Baton Ružu u Luizijani, Kameron Sterling, sin jednog od ubijenih Afroamerikanaca apelovao je na gnevne gradjane “da protestuju na pravi, miran način.”

Taj 15-godišnjak je opisao svog oca kao “dobrog čoveka koji će uvek ostati dobar čovek”.

XS
SM
MD
LG