Linkovi

SAD čestitale gradjanima Srbije Dan državnosti


Američki državni sekretar Džon Keri
Američki državni sekretar Džon Keri

Američki državni sekretar Džon Keri čestitao je gradjanima Srbije Dan državnosti u ime predsednika Obame i američkog naroda.

Kako je saopšteno iz Stejt Departmenta, SAD pozdravljaju predanost Srbije procesu pristupanja Evropskoj uniji i reformama, što je priznato otvaranjem prva dva poglavlja u pregovorima o članstvu. “Vredan rad na usvajanju normi i standard EU vodiće ka većem prosperitetnijoj, demokratskoj Srbiji punije ingrisanoj u evroatlantske institucije”, navodi se u saopštenju državnog sekretara.

Vašington je takodje pohvalio napore Srbije na promovisanju regionalne stabilnosti, što je dovelo do značajnog napretka u normalizaciji odnosa s Kosovom i poboljšanja odnosa s BiH i Albanijom.

"Kao što sam rekao premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, kada smo se u decembru sastali u Beogradu, Sjedinjene Države su predane saradnji sa Srbijom u primeni vladavine zakona i drugih reformi neophodnih za postavljanje čvrstih temelja za trajni privredni rasti i veći prosperitet", naveo je Keri u čestitki povodom Dana državnosti Srbije, uz nadu da će SAD i Srbija nastaviti da jačaju partnerstvo u budućnosti.

XS
SM
MD
LG