Linkovi

Tramp i Klinton i dalje prednjače


Milijarder Donald Tramp i dalje je na vrhu, mnogobrojne, liste republikanskih pretendenata na predsedničku nominaciju, dok je kod demokrata favorit Hilari Klinton.

Najnovije istraživanje javnog mnjenja na uzorku od 1.200 glasača, koje je sprovela TV mreža CBS News (Si-bi-es njuz), pokazalo je da Tramp uživa podršku 27 odsto republikanaca, a odmah iza njega, sa 21 odsto podrške, nalazi se bivši neurohirurg Ben Karson.

Bombastični Tramp osvojio je simpatije republikanskih glasača ogorčenih na Vašington, podsmevajući se svojim protivnicima i nazivajući ih gubitnicima i slabićima. Niko od preostalih 13 republikanskih pretendenata nema dvocifreni broj glasova.

Što se tiče demokrata, CBS navodi da je bivša šefica diplomatije, Hilari Klinton sa 46 odsto glasova daleko ispred ostalih kandidata, dok je na drugom mestu nezavisni senator Berni Sanders sa 27 odsto podrške birača.

Potpredsednik Sjedinjenih Država, Džozef Bajden, koji još nije zvanično objavio kandidaturu, ima podršku 16 odsto demokrata.

Stiven Tajler protiv Trampa

U međuvremenu, rok grupa Aerosmit poziva Donalda Trampa da prestane da pušta pesmu "Dream On" na svojim predizbornim skupovima.

Advokati vođe grupe, Stivena Tajlera, uputili su već drugo pismo Trampu u kojem ga upozoravaju na zakonske posledice ukoliko nastavi bez dozvole da upotrebljava pesmu "Dream On" na svojim javnim skupovima. Oni optužuju Trampa da stvara utisak da ga Tajler podržava kao pretendenta za republikansku nominaciju.

Aerosmit je bio jedan od najpopularnijih hard rok i hevi metal bendova tokom 70-tih i 80-tih, a Stiven Tajler je inače registrovani član Republikanske stranke, čak je prisutvovao prvoj debati republikanskih pretendenata za predsedničku nominaciju, održanu u avgustu.

XS
SM
MD
LG