Linkovi

Večeras nova debata Tramp Klinton


Clinton Trump
Clinton Trump

Republikanac Donald Tramp i demokrata Hilari Klinton se pripremaju za večerašnju drugu predsedničku debatu dok ključni republikanci traže od Trampa da odustane od trke posle objavljivanja u javnosti snimka iz 2005. na kojem je pravio opscene komentare o ženama i hvalio se kako ih je neprimereno pipao.

Trampov sledbenik Rudi Djulijani je danas rekao na CNN-u da Tramp neće oklevati da govori o "Ženama koje je Bil Klinton silovao, seksualno zlostavljao i napadao".

Nekoliko republikanskih članova Kongresa je apelovalo na Trampa da odustane od trke, ali nije bilo neposrednog konsezusa o tome kako bi on bio zamenjen na biračkom listiću čak i ako bi imao nameru da odustane.

Tramp je juče izjavio da su šanse da odustane od trke za Belu kuću "nula", ali se izvinio za svoje komentare. Hilari Klinton još nije dala zvaničnu izjavu u javnosti o tom slučaju, ali je na Tviteru napisala da su njegovi komentari "užasavajući". Ona se sprema za sučeljavanje sa Trampom tokom večerašnje debate u Sent Luisu u Misuriju.

Tramp je ovu kontroverzu nazvao jednostavno "odvraćanjem pažnje". Hilari Klinton vodi sa više od četiri odsto prednosti i stiče veću podršku u ključnim neopredeljenim državama. Tramp je na svom Tviter nalogu danas napisao: "Ogromna podrška (osim od nekih u republikanskom rukovodstvu). Hvala."

XS
SM
MD
LG