Linkovi

Tramp: "Kampanja nikada nije bila ujedinjenija"


Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp
Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp kaže da njegova kampanja nikada nije bila ujedinjena” nego sada, uprkos znakova rasula u kampanja i samj Republikanskoj stranci:

U sinoćno govoru na Floridi, Tramp je uveravao svoje pristalice da je sve u redu sa njegovom kampanjom:

“Kampanja jako dobro stoji, nikada nije više ujedinjena. Počeli smo 16. Juna i rekao bih sada je od samog početka najbolja u smislu ujedinjenja. Ide nam neverovatno dobro, vodimo na Floridi, videli ste rezultate anketa. Vodimo u Ohaju, trka u Pensilvaniji je tesna, ali mislim da će sledeća anketa pokazati da mi vodimo.”

Tramp je okrivio, kako je rekao, “nepoštene medije” za poteškoće sa kojima je kampanja suočena.

Medjutim, novi problematičan znak pokazao se juče kada je Trampov potpredsednički kandidat, guverner Indijane, Majk Pens, pružio podršku republikanskom predsedniku Predstavničkog doma Polu Rajanu za reizbor. Tramp je nasuprot establišmentu svoje stranke odbio da pruži podršku Rajanu za reizbor.

Pens se takodje veoma ljubazno izrazio o dugogodišnjem američkom senatoru Džonu Mekejnu, rekavši da je taj republikanac iz Arizone uvek stao u odbranu Amerike i zagovarao jake vojne snage.

Dobro je poznato da Tramp nije prijatelj Mekejnu. Medjutim, u svom jučerašnjem govoru u Arizoni Mekejn je odbio da komentariše kampanju.

“Ne želim da kritikujem sve što Donald Tramp, ili Majk Pens ili bilo ko drugi, ili Pol Rajan čine u kampanji. To nije moj posao. Ja sam fokusiran na Arizonu.”

Izvesni broj uglednih republikanaca, uključujući bivšeg predsednika Džordža H.W. Buša, i Džordža W. Buša kao I Trampovi bivši rivali za republikansku nominaciju, senator iz Teksasa Ted Kruzi I guverner Ohaja Džon Kejsik su ili odbili da javno podrže Trampa ili mu pružaju mlaku podršku.

Bivši predsednik Predstavničkog doma Njut Gingrič, čovek sa liste kandidata koje je Tramp uzeo u obzir za potencijalne potpredsedničke kandidate, juče je ocenio Trampove izjave samodestruktivnim. Gingrič je, međutim, takođe izrazio uverenje da Tramp može da prevaziđe kritiku kojoj je trenutno izložen.

XS
SM
MD
LG