Linkovi

Tramp i njegov otac diskriminisali crnce?


Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp na skupu u Ajovi

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp uporno se zalaže za podršku Afroameričkih birača na najmanje verovatnim mestima, odnosno skupovima na kojima su gotovo svi birači belci.

Njegov najnoviji pokušaj da se dopadne Afroamerikancima je bio evidentan na jučerašnjem skupu u srednje zapadnoj poljoprivrednoj državi Ajovi gde je okupljenima, koji su bili pretežno belci rekao da krivi decenije demokratske politike za "užasavajuće uslove u brojnim američkim geto naseljima."

On je nazvao demokratu Hilari Klinton kandidatom punim predrasuda, jer nije uspela da osujeti nevolje crnaca i hispanaca. Nacionalne ankete ukazuju da Hilari Klinton uživa ogromnu prednost nad Trampom medju crncima i hispanskim biračima, koji su najbrže rastući segment američkog izbornog tela, dok je njena prednost medju belačkim biračima daleko manja.

U medjuvremenu, dnevnik Njujork Tajms je u današnjem izdanju naveo da su Tramp i njegov preminuli otac sprovodili diskriminaciju protiv crnaca sprečavajući ih da iznajme stanove u zgradama u Njujorku koje su podizali 1970.tih godina , i da su parnicu pokrenutu protiv njih zbog rasne pristrasnosti okončali poravnanjem ne priznavši krivicu.

XS
SM
MD
LG