Linkovi

Rekordna premija na američkoj lutriji


U mini samoposlugama i na benzinskim pumpama širom zemlje, milioni Amerikanaca punih nade stoje u redovima za lozove.

Groznica oko lutrije približava se vrhuncu, dok premija obara rekorde. Večeras bi neko mogao da dobije premiju od pola milijarde dolara.

U mini samoposlugama i na benzinskim pumpama širom zemlje, milioni Amerikanaca punih nade stoje u redovima za lozove.

Ja ću dobiti premiju. Ovo je pobednički loz.“

„Ićiću na Bahame.“

„Otplatiću kuću.

Kada se sve sabere i oduzme, najmanje 189 miliona lozova je prodato za večerašnju premiju u vrednosti od pola milijarde dolara... što je više nego dvostruko u odnosu na broja lozova prodatih za subotnje izvlačenje, na kojem niko nije dobio nagradu.

„Teško je i zamisliti kako se prodaju ovi lozovi, jer živimo u regionu u kojem se veoma retko izvlače dobici“, ističe Kerol Hedindžer,izvršna direktorka lutrije Nju Džerzija.

U jednoj prodavnici u Arizoni, blizu granice dve države u kojima se ne prodaju lozovi za Powerball... redovi su beskrajni, jer stanovnici Kalifornije i Nevade pokušavaju da se uključe u trku.

„Mislim da se u ovom redu čeka oko 3 i po sata.“

U Talahasiju u Floridi, u studiju u kojem će da se izvlače brojevi, na sve strane su postavljene kamere koje snimaju radnike koji pripremaju mašine. Oni koji rukuju lutrijskim lopticama nose rukavice, jer se pomišlja da bi ljudski dodir mogao da utiče na izvlačenje brojeva.

Ljudi poput Džima i Kerolajn Mekalar, kupili su pobednički loz „Mega milion“ lutrije januara 2011. i dobili 190 miliona dolara. Osnovali su fondove za svoja četiri deteta i 23 unučeta i veoma izdašno delili poklone.

“Moja deca, moji unuci, moji praunuci, pa i njihova deca, takodje neće morati da brinu, jer se ovo neće potrošiti“, kaže Džim Mekalar.

Ukoliko bude jedan dobitnik i on ili ona izaberu da im premija bude isplaćena u gotovini, dobiće 327 miliona dolara, ali na to, naravno, treba platiti i porez.
XS
SM
MD
LG