Linkovi

Raste podrška Obami u ključnim državama


Predsednik Barak Obama govori na izbornom skupu u Majamiju, Florida, 26. jun 2012.
Predsednik Barak Obama govori na izbornom skupu u Majamiju, Florida, 26. jun 2012.

Novo ispitivanje javnog mnjenja Univerziteta Kvinipijak pokazuje da je predsednik Obama preuzeo vođstvo u tri važne neopredeljene države.

Rezultati ankete objavljeni danas pokazuju da Obama ima prednost nad republikanskim suparnikom Mitom Romnijem od 9 odsto u Ohaju, šest u Pensilvaniji i četiri u Floridi. To je znatan skok u odnosu na prošlomesečnu anketu prema kojoj je Obama vodio u Pensilvaniji, ali bio izjednačen u Floridi i Ohaju.

Pomoćnik direktora Instituta za ispitivanje javnog mnjenja Univerziteta Kvinipijak, Piter Braun, kaže da bi Obama „praktično obezbedio ponovni izbor“ ako bi zadržao sadašnje vođstvo u te tri važne neopredeljene države.

Izbori se održavaju u novembru. Predsednikova popularnost se povećala otkako je obelodanio novu imigracionu politiku koja štiti od deportacije ilegalne imigrante koji su dovedeni u Sjedinjene Države kao deca. Kvinipijak kaže da birači u sve tri države odlučno podržavaju predsednikovu imigracionu politiku i smatraju da bi on u tom pogledu bio bolji od Romnija.
XS
SM
MD
LG