Linkovi

Politička kampanja u SAD se zahuktava


Predsednički pretendenti demokratske i repubikanske stranke Hilari Klinton i Donald Tramp
Predsednički pretendenti demokratske i repubikanske stranke Hilari Klinton i Donald Tramp

Donald Tramp, verovatni predsednički kandidat republikanske stranke pooštrava napade na Hilari Klinton, verovatnog rivala na novembarskim izborima.

Tokom skupa u okviru kampanje u Državi Vašington Tramp je, u do sada najintenzivnijem napadu, rekao da se ona udala za Bila Klintona, kojeg je nazvao najgorim zlostavljačem žena u istoriji politike.

Hilari Klinton je preduzela daleko suptilniji pristup ismevanju Trampa rekavši kad pomisli kakav je ulog za zemlju u pitanju zna da čak i da nije kandidat mora da učini sve da spreči dolazak republikanskog kandidata u Belu kuću. Posmatrači smatraju da će ona morati da pooštri retoriku kako se budu približavali novembarski izbori.

Hilari Klinton se, u medjuvremenu, približila nominaciji svoje Demokratske stranke pobedom na jučerašnjim stranačkim skupovima na ostrvu Guam.

Ona je osvojila 60 posto glasova i dobila četiri od sedam delegata tog malog ostrva u Pacifiku, koje je američka teritorija. Njen rival, senator iz Vermonta Berni Sanders je osvojio tri delegata sa Guama. Sanders je, pak, osvojio blizu 50 delegata u državi Vašington.

XS
SM
MD
LG