Linkovi

Nastavak kampanje posle "super oluje"


Predsednik Barak Obama
Predsednik Barak Obama

Predsednik Obama je danas nastavio kampanju pošto je nekoliko dana rukovodio reagovanjem federalne vlade na posledice uragana Sendi.

Američki predsednik Barak Obama danas vodi kampanju u tri države, posle nekoliko dana koje je proveo predvodeći napore administracije da sanira posledice katastrofalnog uragana Sendi.

Obama obilazi Viskonsin, Nevadu i Kolorado, takozvane „neodlučne države“ koje bi mogle da odluče da li će on ili republikanski izazivač Mit Romni da osvoji 270 elektorskih glasova potrebnih za pobedu idućeg utorka.

Romni je za to vreme nastupao u Virdžiniji, još jednoj ključnoj državi za ishod izbora. On je nekoliko dana prikupljao donacije za žrtve uragana. Oba kandidata međusobno kritikuju planove za poboljšanje traljave američke ekonomije, koja je glavno pitanje izbora.

Romni je svojim pristalicama u Roanokiju u Virdžiniji rekao da su Amerikanci sa srednjim prihodima finansijski „isceđeni“ tokom prvog mandata predsednika Obame.

Obama je svojim pristalicama u Grin Beju u Viskonsinu, rekao da Romni nameće svoju ekonomsku politiku koja favorizuje bogate, naglasivši da je takva politika bila neuspešna tokom prethodnih administracija republikanskih predsednika. Pet dana pre uzbora, ankete pokazuju da je trka izjednačena.

Obama je juče obišao pogođena područja u državi Nju Džersi zajedno sa njenim republikanskim guvernerom, Krisom Kristijem, koji je hvalio predsednikovo rukovodjenje katastrofom uprkos činjenici da lično podržava republikanskog kandidata Mita Romnija.

Romni je juče održao jedan skup na Floridi, što je bio njegov prvi zvanični nastup u okviru kampanje od kako je uragan Sendi pogodio istočnu obalu SAD.
XS
SM
MD
LG