Linkovi

Romni o Obaminoj politici


Predsednički kandidat republikanske stranke Mit Romni

Mit Romni, naglasio je razlike u stavovima izmedju njega i predsednika Baraka Obame

Predsednički kandidat republikanske stranke, Mit Romni, naglasio je razlike u stavovima izmedju njega i predsednika Baraka Obame oko uloge vlade, dok se suočava sa posledicama tajuno snimljenog videa. Na tom snimku Romni kaže da većina birača koji glasaju za Obamu veruju da imaju pravo na beneficije iz sredstava poreskih obveznika.

U komentaru objavljenom juče u listu „USA Today“ Romni je rekao da je Obamin mandat na položaju predsednika doneo „stagnantnu ekonomiju koja podstiče zavisnost od vlade.“
On je šire objasnio tu temu kasnije tokom dana na skupu za prikupljanje sredstava u Atlanti u Džordžiji, rekavši svojim sledbenicima da će Obamina politika „ugušiti američko preduzetništvo koje je godinama podizalo ekonomiju.“

On je insistirao da će, mada i on i predsednik brinu o siromašnima i Amerikancima iz srednje klase, njegova, a ne Obamina politika zapravo pomoći tom segmentu društva.
Romnijev izborni štab takodje se usredsredio na snimljene komentare predsednika iz 1998. kada je bio senator u državi Ilinois. Na tom snimku Obama, kako izgleda, pruža podršku vladinoj ulozi u redistribuciji bogatstva.

Predstavnik Bele kuće, Džej Karni, nazvao je objavljivanje tog snimka od strane Romnijeve kampanje „očajničkim nastojanjem da se promeni tema“.
XS
SM
MD
LG