Linkovi

Obama i Romni razmenili žaoke


Predsednik Obama govori na jednom skupu svojih pristalica u subotu, u Ajovi
Predsednik Obama govori na jednom skupu svojih pristalica u subotu, u Ajovi

Predsednik Obama i republikanski predsednički kandidat Mit Romni govorili biračima u nekoliko država ključnih za predstojeće izbore

Američki predsednik Barak Obama i njegov republikanski rival Mit Romni nastavljaju da uzajamno omalovažavaju rezultate dok se Demokratska stranka priprema da ove nedelje održi svoju nacionalnu konvenciju u gradu Šarlotu, u Severnoj Karolini.

Dva rivala sprovodila su juče i danas kampanje širom nekoliko ključnih država. Obama se sretao sa biračima u Ajovi i Koloradu, dok je Romni govorio na skupovima u Ohaju i Floridi.

Romni je kritikovao predsednika rekavši da je, s obzirom na 23 miliona nezaposlenih ili nedovoljno zaposlenih Amerikanaca, podbacio u nastojanju da oživi privredu. Romni je isticao svoj plan za koji tvrdi da će stvoriti 12 miliona radnih mesta i usmeriti zemlju ka energetskoj nezavisnosti.

Tokom skupova u Ajovi, predsednik Obama je podsmešljivo govorio o prošlonedeljnoj republikanskoj nacionalnoj konvenciji rekavši da je Romni ponovio neke od starih političkih ideja za koje je rekao da već godinama potkopavaju srednju klasu u Americi. On je takođe kritikovao Romnija što ne pominje rat u Avganistanu gde se hiljade američkih vojnika bore protiv talibana.

Glavni strateg Obamine kampanje, Dejvid Akselrod, rekao je danas za televizijsku mrežu Foks njuz da će predsednik iskoristiti konvenciju Demokratske stranke za iznošenje jasnog plana za jačanje srednje klase, što prema njegovim rečima, republikanci nisu uradili.

Predsednik Obama će zvanično prihvatiti nominaciju svoje stranke u četvrtak.
XS
SM
MD
LG