Linkovi

Zvižduci za Romnija zbog stava o reformi


Republikanski predsednički kandidat Mit Romni za vreme govora na godišnjoj konvenciji organizacije NAACP.

Kandidat Republikanske stranke za predsednika SAD Mit Romni naišao je na hladan prijem obraćajući se afro-američkim glasačima.

Kandidat Republikanske stranke za predsednika SAD Mit Romni naišao je na hladan prijem obraćajući se afro-američkim glasačima, grupi koja je pre četiri godine na izborima ogromnom većinom glasala za aktuelnog predsednika Baraka Obamu.

Govoreći u Hjustonu, u saveznoj državi Teksas na godišnjoj konvenciji Nacionalnog udruženja za unapređenje života američkih crnaca, Romni je poručio da će njegova pilitika i liderstvo pomoći manjinskim porodicama više nego što je to učinio predsednik Obama.

Međutim, prisutni su ga izviždali kada se zarekao da će ukinuti zakon o reformi zdravstvene zaštite koji je usvojila Obamina administracija, poznat po nadimku "Obamacare".

Zvižduci iz publike čuli su se još dva puta, kada je rekao da Obama nije uspeo da otvori više radnih mesta tokom svog mandata i kada je obećao da će biti kandidat koji bi "poboljšao život" afro-američke zajednice.

Romnni je u svom govoru podvukao nejednakosti sa kojima se Afro-amerikanci i dalje suočavaju, uključujući stopu nezaposlenosti od 14,4 odsto, što je daleko iznad nacionalnog proseka od 8,2 procenta. Ne očekuje se da će predsednik Obama govoriti na konvenciji ove godine, ali bi skupu sutra trebalo da se obrati potpredsednik Džozef Bajden.
XS
SM
MD
LG