Linkovi

Mišel Bakman i zvanično kandidat


Mišel Bakman objavljuje kandidaturu u Ajovi

Američka kongresmenka Mišel Bakman zvanično je podnela zahtev za nominaciju Republikanske stranke za predsedničkog kandidata, koji će se suprotstaviti predsedniku Obami 2012. godine.

Bakman je to saopštila u svom rodnom mestu Voterlu, u Ajovi. Ta država je važna početna stanica za kampanju potencijalnih predsedničkih kandidata jer u njoj počinje proces nominacije na stranačkim skupovima sada zakazanim za februar. Mišel Bakman je rekla okupljenim gradjanima da politika predsednika Obame nije proizvela rezultate, optuživši ga da pokušava da izbvede zemlju iz recesije novima povećanjem vladinih troškova.

55-godišnja Bakman, koja je nedavno doživela porast popularnosti, favorit je pokreta Čajanka, koji zagovara manji vladin aparat i opoziv zakona o zdravstvenoj nezi koji je sponzorisao predsednik Obama.

Medju drugim republikancima koji su najavili svoju predsedničku kandidaturu su trenutni favorit i bivši guverner države Masačusets Mit Romni, bivši predsednik Predstavničkog doma Njut Gingrič, kongresmen iz Teksasa Ron Pol, bivši guverner Minesote Tim Polenti i Džon Hantsman bivši guverner Jute, koji je nedavno podneo ostavku na položaj ambasadora u Kini u administraciji predsednika Obame.

XS
SM
MD
LG