Linkovi

Obama na mestu eksplozije u Teksasu


Predsednik Obama i prva dama Amerike Mišel Obama doputovali u Teksas

Predsednik i njegova supruga Mišel će provesti jutro u Dalasu gde će prisustvovati otvaranju nove predsedničke biblioteke Džordža W. Buša

Predsednik Obama će provesti današnji dan u Teksasu odajući poštu žrtvama prošlonedeljne eksplozije u jednoj fabrici djubriva.

Predsednik i njegova supruga Mišel će provesti jutro u Dalasu gde će prisustvovati otvaranju nove predsedničke biblioteke Džordža W. Buša, na kampusu Južnog metodističkog univerziteta. Predsedniku Obami će se pridružiti bivši predsednik Džordž Buš stariji i još dvojica bivših stanovnika Bele kuće - demokrate Džimi Karter i Bil Klinton.

U govoru pred sinoćnji skup za prikupljanje priloga za Demokratsku stranku, Obama je rekao kako se raduje prisustvu ceremoniji otvaranja Bušove biblioteke. Obama je rekao da uprkos političkim razlikama njegov prethodnik „voli svoju zemlju i njen narod“, a ne samo one „koji su glasali za republikance.“

Predsednik i prva dama Amerike će kasnije otputovati u grad Vejko, radi popodnevne memorijalne službe za žrtve eksplozije koja je gotovo sravnila sa zemljom obližnji gradić Vest.
XS
SM
MD
LG