Linkovi

SAD: Fotografija predsednika sa puškom


Predsednik Obama sa decom koja su mu pisala pisma tražeći veću kontrolu kupaca oružja u Americi

Predsednik Obama u magazinu „Nju ripablik“, koji izlazi 11. februara, otkriva da i sam koristi vatreno oružje

Funkcioneri Bele kuće su juče objavili fotografiju predsednika Baraka Obame kako puca u glinene golubove. To je po svemu sudeći učinjeno da bi se podržala predsednikova tvrdnja da on stalno puca iz puške u glinene golubove u Kemp Dejvidu, predsedničkom odmaralištu u Merilendu.

Predsednik Obama u magazinu „Nju ripablik“, koji izlazi 11. februara, otkriva da i sam koristi vatreno oružje. Pre objavljivanja fotografije, članica Predstavničkog doma Marša Blekbern je postavila pitanje istinitosti te tvrdnje, jer, kako je rekla, „ako on zaista puca u glinene golubove, zbog čega to nismo čuli? Zbog čega nismo videli snimke?“

Nacionalno udruženje vlasnika vatrenog oružja umanjuje značaj fotografije. Portparol udruženja Andre Arulananda je izjavio da „jedna fotografija ne briše ceo život podržavanja svake zabrane vatrenog oružja i svake moguće ideje za njegovu kontrolu“.

Obama je izneo seriju zakonskih predloga i izvršnih naredbi s ciljem da smanji nasilje vatrenim oružjem u Sjedinjenim Državama, ali kaže da odlučno podržava Drugi amandman Ustava Sjedinjenih Država koji, pored ostalog, garantuje pravo na posedovanje vatrenog oružja.

Komentari (1)

Ovaj forum je zatvoren
XS
SM
MD
LG