Linkovi

Pentagon: Invazija način za uništenje severnokorejskog arsenala


Pentagon

Jedini način da Sjedinjene Države otkriju obim nuklearnog arsenala Severne Koreje i unište ga je putem kopnene invazije.

Pentagon je tu tvrdnju izneo u pismu zakonodavcima koji su želeli da znaju o logističkoj i ljudskoj ceni svako eventualnog konflikta sa Severnom Korejom. Kontra-admiral Majkl J. Dumon iz Združenog generalštaba oružanih snaga SAD u pismu je rekao zakonodavcima da bi "tajni brifing bio najbolje mesto da se diskutuje u detalje sposobnost Sjedinjenih Država i drugih saveznika da se suprostave sposobnosti Severne Koreje da odogovori nuklearnim oružjem i da se eliminiše severnokorejsko nuklearno oružje locirano u duboko ukopanim objektima pod zemljom."

Članovi Predstavničkog doma Ted Liu iz Kalifornije i Ruben Galego iz Arizone obojica demokrate, zahtevali su te informacije. Juče su 15 demokratskih i jedan republikanski zakonodvac izdali saopštenje kao odgovor na Dumonovo pismo rekavši kako smatraju mere potrebne za uništenje severnokorejskog arsenala "duboko uznemiravajućim" i apelujući na predsednika Donalda Trampa da prestane da iznosi neformalne primedbe povodom napete situacije u Severnoj Koreji.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG