Linkovi

Paneta: Efikasna akcija u Avganistanu


Sekretar za odbranu Leon Paneta govori na konferenciji za novinare nakon sastanka NATO-a u Briselu
Sekretar za odbranu Leon Paneta govori na konferenciji za novinare nakon sastanka NATO-a u Briselu

Sekretar za odbranu rekao je u Briselu rekao da neprijatelj koristi "insajderske" napade da bi izazvao podele između avganistanskih i koalicionih saveznika.

Američki sekretar za odbranu Lion Paneta kaže da se preduzima efikasna akcija za sprečavanje „unutrašnjih“ napada na koalicione vojnike, koji podrivaju poverenje između koalicije i avganistanskih snaga.

Paneta je na skupu ministara odbrane država NATO-a u Briselu, rekao da neprijatelj koristi napade da bi „zabio klin“ između avganistanskih i koalicionih saveznika.

„Kakvu god taktiku neprijatelj izabrao, improvizovane eksplozivne naprave, unutrašnje napade, automobile bombe, nećemo dozvoliti da nas ta taktika odvoji od naših avganistanskih partnera i nećemo dozvoliuti da nas ta taktika skrene sa misije kojoj smo posvećeni.“

Sekretar za odbranu je rekao da NATO može da spreči neprijatelja da ostvari svoj cilj jedino ako koristi sve svoje sposobnosti u uzvraćanju na napade. U ovogodišnjim napadima avganistanskih kolega, poginulo je više od 52 pripadnika koalicionog osoblja.

Istovremeno, zvaničnici na sastanku u Briselu imenovali su američkog komandanta koalicionih snaga u Avganistanu, generala Džona Alena, za komandanta snaga NATO-a u Evropi. Položaj u Avganistanu preuzima komandant američkih marinaca, general Džozef Danford. Oba naimenovanja treba da potvrdi američki Senat.
XS
SM
MD
LG