Linkovi

Paneta: Nastavak podrške Crnoj Gori


Crnogorska ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić i američki sekretar odbrane Lion Paneta uoči susreta u Pentagonu
Crnogorska ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić i američki sekretar odbrane Lion Paneta uoči susreta u Pentagonu

Ministarka odbrane Crne Gore Milica Pejanović-Đurišić sastala se danas u Vašingtonu sa američkim sekretarom odbrane Lionom Panetom

Ministarka odbrane Crne Gore Milica Pejanović-Đurišić doputovala je u višednevnu posetu Sjedinjenim Državama i sastala se sa američkim kolegom Lionom Panetom.

Američki sekretar za odbranu je, kako je saopšteno iz crnogorskog ministarstva odbrane, tom prilikom pohvalio evroatlantski put Crne Gore i sve ono što je Crna Gora učinila na reformi odbrane. Paneta je posebno istakao dostizanje standarda partnera, što su - kako je rekao - najbolje demonstrirali crnogorski vojnici saradnjom sa ostalim koalicionim snagama u Avganistanu, i pohvalio ono što radi crnogorski kontingent u toj zemlji.

Sekretar Paneta najavio je da će SAD nastaviti da pružaju podršku u opremi i stručnu pomoć Vojsci Crne Gore, a u okviru toga, jedan američki savetnik biće poslat u Ministarstvo odbrane Crne Gore kako bi pomogao u oblastima za koje ministarstvo veruje da će biti najvažnije za dalje evro-atlantske integracije.

Ministarka Pejanović-Đurišić je uoči susreta sa Panetom položila venac na Gobru neznanog junaka na nacionalnom groblju u Arlingtonu.
XS
SM
MD
LG