Linkovi

Ubica izveden pred sud


Osumnjičeni za masovno ubistvo, Džejms Holms, tokom današnjeg pojavljivanja pred sudom

Džejms Holms nije reagovao kada mu je sudija rekao da postoje dokazi na osnovu kojih može da ga optuži za ubistvo sa predumišljajem

24-godišnji Džejms Holms, osumnjičen da je u jednom bioskopu u Koloradu ubio 12 i ranio 58 ljudi, prvi put je izveden pred sud, dok inspektori istražuju događaje koji su prethodili masovnom ubistvu.

Sa kosom ofarbanom u svetlo narandžastu boju Holms je izgledao nezainteresovano, a povremeno i pospano, tokom današnjeg pojavljivanja. On nije progovarao, gledajući pravo ispred sebe ili u pod, dok mu je sudija govorio da postoje dokazi na osnovu kojih može da bude optužen za ubistvo sa predumišljajem.

Sudija mu je odredio pritvor do sledećeg ponedeljka kada će i zvanično biti optužen. Kancelarija tužioca saopštila je da razmatra podnošenje zahteva za smrtnu kaznu.
Holms je zatvoren u samici od ponedeljka kada ga je policija uhapsila na parkiralištu jednog bioskopa u Aurori, predgrađu Denvera, u Koloradu.

Vlasti kažu da on odbija da govori o tome šta ga je navelo da otvori vatru na gledaoce koji su posmatrali najnoviji film o Betmenu, junaku iz crtanih stripova.

To masovno ubistvo ponovo je pokrenulo debate o kontroli oružja u Sjedinjenim Državama, naročito o nedostatku propisa o prodaji municije preko interneta. Vlasti kažu da je tokom nekoliko meseci uoči masakra Holms preko interneta kupio na hiljade metaka. Pristalice takve vrste prodaje kažu da je legitimno za sportske lovce da na taj način kupuju velike količine municije.
XS
SM
MD
LG