Linkovi

Bez novih sankcija Iranu

  • Glas Amerike

Senator Bob Korker ispred Bele kuće posle sastanka sa predsednikom Barakom Obamom, 19. novembar 2013.

Pošto je predsednik Obama apelovao na američke zakonodavce, senatori odlučili da ne glasaju o novim sankcijama Iranu dok traju pregovori međunarodne zajednice i Irana u vezi sa nuklearnim programom te zemlje.

Visoki američki zakonodavac, senator Bob Korker, kaže da Kongres neće glasati o uvođenju novih ekonomskih sankcija Iranu dok traju pregovori predstavnika međunarodne zajednice i Irana u vezi sa obustavom nuklearnog programa te zemlje.

Senator Korker se obratio novinarima posle ključnog sastanka u Beloj kući sa predsednikom Obamom, rekavši da novi zakonski predlozi neće biti izneti na glasanje do posle praznika Dana zahvalnosti - koji se slavi idućeg četvrtka.

Korker i nekoliko drugih lidera senatskih odbora za bankarstvo, međunarodne odnose, oružane snage i obaveštajne agencije, razgovarali su rano jutros o ovom pitanju sa američkim predsednikom Barakom Obamom.

Obama je obavestio senatore o toku razgovora između Irana i šest svetskih sila u Ženevi, koji bi trebalo da se nastave u sredu, i apelovao na zakonodavce da nastave napore njegove administracije da se pruži šansa diplomatiji.
XS
SM
MD
LG