Linkovi

Bez novih sankcija Iranu


Senator Bob Korker ispred Bele kuće posle sastanka sa predsednikom Barakom Obamom, 19. novembar 2013.

Pošto je predsednik Obama apelovao na američke zakonodavce, senatori odlučili da ne glasaju o novim sankcijama Iranu dok traju pregovori međunarodne zajednice i Irana u vezi sa nuklearnim programom te zemlje.

Visoki američki zakonodavac, senator Bob Korker, kaže da Kongres neće glasati o uvođenju novih ekonomskih sankcija Iranu dok traju pregovori predstavnika međunarodne zajednice i Irana u vezi sa obustavom nuklearnog programa te zemlje.

Senator Korker se obratio novinarima posle ključnog sastanka u Beloj kući sa predsednikom Obamom, rekavši da novi zakonski predlozi neće biti izneti na glasanje do posle praznika Dana zahvalnosti - koji se slavi idućeg četvrtka.

Korker i nekoliko drugih lidera senatskih odbora za bankarstvo, međunarodne odnose, oružane snage i obaveštajne agencije, razgovarali su rano jutros o ovom pitanju sa američkim predsednikom Barakom Obamom.

Obama je obavestio senatore o toku razgovora između Irana i šest svetskih sila u Ženevi, koji bi trebalo da se nastave u sredu, i apelovao na zakonodavce da nastave napore njegove administracije da se pruži šansa diplomatiji.
XS
SM
MD
LG