Linkovi

Senatski odbor odobrio Kerijevu nominaciju


Senatski odbor za odnose sa inostranstvom odobrio nominaciju Džona Kerija za državnog sekretara
Senatski odbor za odnose sa inostranstvom odobrio nominaciju Džona Kerija za državnog sekretara

Senatski odbor za odnose sa inostranstvom je odobrio nominaciju Džona Kerija za državnog sekretara.

Američki senatski Odbor za odnose sa inostranstvom odobrio je nominaciju senatora Džona Kerija za novog državnog sekretara dok će Senat u punom sastavu glasati o toj nominaciji verovatno kasnije danas.

Pomenuti odbor je odobrio nominaciju Kerija, inače demokrate iz Masačusetsa, javnim glasanjem.

Prošlog meseca predsednik Obama je nominovao Kerija, koji je predsednik Senatskog odbora za odnose sa inostranstvom, da na polozaju šefa diplomatije zameni Hilari Klinton.

Tokom pretresa za potvrdu nominacije Keri je rekao da bi Sjedinjene Države trebalo da dovedu u red svoju finansijsku situaciju i zadrže ulogu globalnog lidera. On je ukazao da je više nego ikada inostrana politika izjednačena sa ekonomskom politikom
.
Demokrata Džon Keri je prošle nedelje više od četiri sata bio suočen sa svojim kolegama u odboru, odgovarajući na pitanja o temama koja su obuhvataala američku ekonomiju, Iran i terorizam, Avganistan, Siriju i američke odnose sa Latinskom Amerikom.

On je obećao jaku podršku administraciji predsednika Obame u traganju za diplomatskim rešenjima za iranski nuklearni program.

Keri je bio član Senatskog odbora za odnose sa inostranstvom tokom svih 28 godina u Senatu, a na čelu tog odbora je bio tokom protekle četiri godine.
XS
SM
MD
LG