Linkovi

Kerolajn Kenedi ambasadorka u Japanu


Kerolajn Kenedi tokom jučerašnjeg polaganja zakletve na položaj ambasadora u Japanu

Kerolajn Kenedi je novinarima rekla da je nestrpljiva da počne rad na jačanju kritično važne veze izmedju Sjedinjenih Država i te azijske zemlje.

Ćerka ubijenog američkog predsednika Džona Ficdžeralda Kenedija, Kerolajn Kenedi, položila je zakletvu na položaj američkog ambasadora u Japanu.

Jučerašnju ceremoniju polaganja zakletve u Stejt departmentu predvodio je državni sekretar Džon Keri.

Kerolajn Kenedi je novinarima rekla da je nestrpljiva da počne rad na jačanju kritično važne veze izmedju Sjedinjenih Država i te azijske zemlje.

Njena nominacija potvrdjena je u Senatu prošlog meseca, pošto ju je predsednik Barak Obama nominovao za ambasadorski položaj tokom svoje kampanje za reizbor.

55-godišnja Kerolajn, advokat i urednik u jednoj izdavačkoj kući, izjavila je tokom septembarskog pretresa za potvrdu nominacije, u Senatskom odboru za odnose sa inostranstvom, da će raditi na jačanju veza izmedju Sjedinjenih Država i Japana u trgovini, vojnoj i studentskoj razmeni.

Japan je četvrti po veličini trgovinski partner i u toj zemlji je stacionirana 7 flota mornarice SAD sa 50.000 američkih vojnika.

Potvrdom nominacije Kerolajn Kenedi jedna članica treće generacije porodice Kenedi ušla je u u diplomatsku službu.

Njen deda Džozef Kenedi stariji bio je ambasador u Britaniji tokom mandata predsednika Frenklina Delanoa Ruzevelta, njena tetka Džin Kenedi Smit bila je ambasador u Irskoj tokom mandata predsednika Bila Klintona.

Kerolajn Kenedi ima diplomu Univerziteta Harvard, a studije prava završila je na univerzitetu Kolumbija. Udata je za dizajnera Edvina Šlosberga i ima troje dece.
XS
SM
MD
LG