Linkovi

Keri održao redak sastanak sa iranskim kolegom


Američki državni sekretar se sastao sa svojim iranskim kolegom Muhamedom Džavadom Zarifom u Minhenu, 2. februar, 2014.
Američki državni sekretar se sastao sa svojim iranskim kolegom Muhamedom Džavadom Zarifom u Minhenu, 2. februar, 2014.

Visoki funkcioner Stejt departmenta je ukazao da je Keri Zarifu potvrdio važnost da obe strane pregovaraju uz dobru volju i da Iran postupi u skladu sa svojim obavezama iznetim u Zajedničkom planu akcije

Američki državni sekretar, Džon Keri, danas je na marginama Minhenske bezbednosne konferencije održao redak sastanak sa iranskim ministrom inostranih poslova, Džavadom Zarifom, u cilju diskusia o pitanjima koja se tiču kontroverznog nukleranog programa Teherana.

Visoki funkcioner Stejt departmenta je ukazao da je Keri Zarifu potvrdio važnost da obe strane pregovaraju uz dobru volju i da Iran postupi u skladu sa svojim obavezama iznetim u Zajedničkom planu akcije postignutom na medjunarodnom sastanku u novembru. On je takodje jasno stavio do znanja da će Sjedinjene Države nastaviti da sprovode postojeće sankcije.

Visoka predstavnica Evropske unije za inostranu politiku, Ketrin Ešton, istakla je da je sastanak licem u lice Keri - Zarif „neverovatno važan“ i dodala kako se medjunarodna zajednica priprema za dalje sveobuhvatne razgovore 18. februara u Beču.
XS
SM
MD
LG