Linkovi

Program za mlade imigrante stupio na snagu


Vladin program dozvoljava mladima, koje su roditelji ilegalno doveli u SAD, da privremeno ostanu u zemlji i rade, bez straha od deportacije

Mladi ilegalni imigranti u Sjedinjenim Državama čekali su od sinoć u dugim redovima da bi se prijavili za novi program koji bi mogao da im omogući da izbegnu deportaciju.

Vladin program koji je danas stupio na snagu dozvoljava mladima, koje su roditelji ilegalno doveli u SAD, da privremeno ostanu u zemlji i rade, bez straha od deportacije, pod uslovom da ispune određene kriterijume.

To znači da su ili studenti ili da sleže u vojsci, i da ne predstavljaju pretnju, bilo bezbednostnu, bilo kriminalnu. takođe oni koji se prijavljuju moraju biti mlađi od 31 godine i da su u SAD ušli pre nego što su napunili 16. Institut za politiku migracija procenjuje da bi kriterijume za ovaj program moglo da zadovolji i do milion i 800 hiljada imigranata.

Međutim, portparolka ove organizacije Mišel Mitelštad kaže za Glas Amerike da su neki od onih koji potencijalno mogu da se prijave zabrinuti zbog činjenice da moraju da otkriju svoj status.
XS
SM
MD
LG