Linkovi

Obama: Čas za reformu imigracionog sistema


Predsednik Obama u Istočnoj sobi Bele kuće govori o imigracionoj reformi 11. juna 2013.

Američki predsednik Barak Obama pozvao je Kongres da usvoji zakon o reformi američkog imigracionog sistema.

Američki predsednik Barak Obama pozvao je Kongres da usvoji zakon o reformi američkog imigracionog sistema.

Na skupu organizovanom u Beloj kući, Obama je u društvu lidera iz širokog spektra poslovnih, sindikalnih i verskih zajednica apelovao na Kongres da usvoji zakon o imigracionoj reformi. Predsednik je poručio da je došlo vreme za akciju.

"Ove nedelje, Senat će razmotriti dvostranački, razuman zakonski predlog koji je najbolja prilika koju smo imali u više godina da se popravi naš nefunkcionalni imigracioni sistem. Tim zakonom će se nadograditi ono što smo već uradili, i nastaviće se jačanje naših granica. Njime postižemo to da kompanije i radnici poštuju ista pravila i uvode se stroge kazne za one koji ih ne poštuju.”

Grupa od osam demokratskih i republikanskih senatora izradila je zakon kojim se otvara put ka državljanstvu za, kako se procenjuje, 11 miliona stranih državljana koji žive u SAD bez odgovarajućih dokumenata.”

U medjuvremenu, republikanski predsednik Predstavničkog doma, Džon Bejner, izjavio je za televiziju Ej Bi Si da smatra da će taj dom takodje odobriti imigracioni zakon. Medjutim, on kaže da ima neke primedbe na zakon koji predlažu senatori.

" ...Posebno u oblasti pogranične bezbedonosti i internog sprovodjenja sistema, brine me da taj predlog ne ide dovoljno daleko.”

Bejner je, medjutim, dodao da veruje da će Kongres ove godine dovršiti imigracionu reformu.
XS
SM
MD
LG