Linkovi

Ričard Holbruk i dalje u kritičnom stanju


Ričard Holbruk i dalje u kritičnom stanju

Savetnik američkog predsednika Dejvid Akselrod, rekao je da je američki diplomata Ričard Holbruk – koji se bori za život posle hitne operacije na srcu – "čvrst i pun života“. Akselrod je kao gost američke televizije danas rekao da se zajedno sa kolegama moli da te osobine pomognu Holbruku da preživi operaciju.

Ričard Holbruk, američki diplomata i specijalni izaslanik za Avganistan i Pakistan, nalazi se u kritičnom stanju posle operacije na aorti koja je trajala više od 20 sati. Operacija je završena juče ujutru. Predsednik Barak Obama je sinoć izdao saopštenje u kojem se navodi da se on i prva dama mole za Holbruka, koga je predsednik nazvao "jednim od stubova američke spoljne politike“.

Diplomata star 69 godina, služio je kao ambasdor Sjedinjenih Država u Ujedinjenim nacijama i bio glavni tvorac Dejtonskog mirovnog sporazuma kojim je 1995. završen rat u Bosni i Hercegovini. Holbruk je u petak uveče prebačen u bolnicu pošto mu je pozlilo tokom sastanka sa državnom sekretarkom Hilari Klinton u Stejt departmentu u Vašingtonu.

XS
SM
MD
LG