Linkovi

Izvinjenje zbog nefunkcionalne stranice Obamakera


Sekretar za zravstvo Ketrin Sibelius
Sekretar za zravstvo Ketrin Sibelius

Suočena sa teškim pitanjima republikanaca, o tehničkim problemima na sajtu healthcare.gov, Sibelijus je prihvatila odgovornost za taj debakl

Najviša zdravstvena zvaničnica administracije predsednika Obame Ketlin Sibilijus prva je osoba, toliko visoko rangirana, koja se izvinila Amerikancima za problematičan početak rada veb stranice novog sistema zdravstvene zaštite u zemlji. Sekretarka za zdravstvo i ljudske resurse izvinila se tokom svog uvodnog obraćanja na pretresu pred Odborom Predstavničkog doma Kongresa. Ona je rekla da je tokom prvih nedelja, pristup toj veb stranici bio vrlo frustrirajuće iskustvo za milione Amerikanaca.

„Zato želim direktno da kažem tim Amerikancima: Zaslužujete bolje. Izvinjavam se. Ja sam ta koja je odgovorna da bi se ti problemi rešili. I trudiću se da povratim vaše poverenje tako što će veb stranica biti popravljena“.

Suočavajući se sa teškim pitanjima, koja su joj upućivali republikanci, o tehničkim problemima na sajtu healthcare.gov, od kada je počeo da radi 1. oktobra, Sibelijus je rekla da je ona odgovorna za taj debakl. Ona je međutim izrazila uverenje da stranica može da bude popravljena.

Sibelijus je istakla da je njen Sekretarijat postavio novi menadžment, kako bi se stranica sredila i da su već načinjena poboljšanja, tako što omogućava Amerikancima bez osiguranja da kupe zdravstvene planove mnogo brže i sa manje poruka problema.

Prema zakonu o dostupnosti zdravstvenog osiguranja, takođe poznatom kao “Obamaker”, neosigurani Amerikanci imaju rok do 31. marta da odaberu plan zdravstvenog osiguranja na veb stranici ili da se suoče sa plaćanjem kazne.
XS
SM
MD
LG