Linkovi

Obama i Oland hvale američko-francusku saradnju

  • Glas Amerike

Francuska i američka zastava ispred Bele kuće

Vašington Post je objavio zajednički članak dvojice lidera koji naglašavaju saradnju po pitanjima poput iranskih nuklearnih pregovora, borbe protiv terorizma i borbe protiv siromaštva u Africi.

Američki predsednik Barak Obama i francuski predsednik Fransoa Oland koji je u poseti SAD, danas putuju u Šarlotsvil, gde će održati govore i obići istorijski dom trećeg američkog predsednika Tomasa Džefersona.

Pred putovanje u taj istorijski grad 180 kilometara jugozapadno od glavnog grada Amerike, Vašington Post je objavio zajednički članak dvojice lidera koji naglašavaju saradnju po pitanjima poput iranskih nuklearnih pregovora, borbe protiv terorizma i borbe protiv siromaštva u Africi.

Obama i Oland su saopštili da su odnosi izmedju SAD i Fancuske „transformisani“ tokom proteklih nekoliko godina i da predstavljaju „model medjunarodne saradnje“.

Dvojica lidera takodje navode vojnu saradnju u Maliju, Centralnoafričkoj repubici i Somaliji, kao i inicijative za smanjenje ispuštanja ugljen dioksida u atmosferu pred medjunarodnu konferenciju o klimatskim promenama naredne godine u Francuskoj.
XS
SM
MD
LG