Linkovi

Meksiko traži pomoć SAD i Francuske


Vojnici čuvaju stražu dok meksička federalna policija nosi telo jedne od žrtava nesreće helikoptera u kojoj je poginuo i ministar unutrašnjih poslova Fransisco Blejk Mora

Meksičke vlasti zatražile su pomoć američkih i francuskih vazduhoplovnih eksperata u istrazi rušenja helikoptera u kojem se nalazio ministar unutrašnjih poslova Fransisko Blejk Mora, ključna ličnost u borbi sa ozloglašenim narko-kartelima u zemlji.

Prema tvrdnjama meksičkih zvaničnika Mora je poginuo na putu od Meksiko Sitija ka državi Morelos.

Predsednik Felipe Kalderon rekao je da se helikopter srušio u uslovima guste magle i da je verovatno reč o nesreći, ali je dodao da se ipak vodi istraga o mogućim uzrocima pada letelice. Sa ministrom policije u helikopteru se nalazilo još sedam osoba, koje su takođe izgubile život.

Mora je postavljen na položaj u julu prošle godine i drugi je ministar unutrašnjih poslova za vreme Kalderonovog mandata koji je poginuo u vazduhoplovnoj nesreći. U novembru 2008, Huan Kamiljo Murinjo poginuo je prilikom rušenja aviona za koje su istražitelji, uprkos spekulacijama da se radilo o sabotaži - okrivili grešku pilota.

XS
SM
MD
LG