Linkovi

Povećanje broja zaplenjenih kuća


Người Nam Triều Tiên đốt hình nộm của lãnh tụ Kim Jong-un, người cha Kim Jong-il và ông nội Kim Il-sung trong khi biểu tình ở trung tâm Seoul.

Broj zaplenjenih kuća u Sjedinjenim Državama veći je za 9 odsto u maju u odnosu na prethodni mesec.

Naglo povećanje broja vlasnika kuća koji ne mogu da ih otplaćuju, događa se posle dvogodišnjeg sporog poboljšanja ugroženog američkog stambenog tržišta. Ti podaci su objavljeni u današnjem izveštaju kompanije „Rielti trak“ (Realty Trac), koja prati zaplenu kuća širom zemlje.

Portparol te kompanije Deren Blumkvist izjavio je za Glas Amerike da se broj zaplenjenih kuća ipak smanjuje u odnosu na maksimum od milion zaplenjena 2010.

Jedan broj zaplena je odložen posle skandala koji je izazvala nemarna i netačna obrada podataka u nekim bankama. Blumkvist je objasnio da je do prošlomesečnog povećanja broja zaplena došlo i zbog toga što su neke banke završile obradu zaostalih slučajeva. On je rekao da bez obzira na povećanje broja zaplena, mnogi pokazatelji nagoveštavaju da se stambeno tržište oporavlja, premda je izrazio očekivanje da će biti potrebno nekoliko godina da se tržište vrati u normalno stanje.
XS
SM
MD
LG