Linkovi

Milion dolara kaucije za Zimermana


Džordž Zimerman i njegov advokat Don Vest pred sudom u Senfordu u Floridi.
Džordž Zimerman i njegov advokat Don Vest pred sudom u Senfordu u Floridi.

Sud na Floridi odredio je kauciji od milion dolara volonteru "gradjanske straže" koji je u februaru ubio Trejvona Martina.

Sud na Floridi odredio je kauciju od million dolara Džordžu Zimermanu, volonteru građanske straže, optuženom za ubistvo nenaoružanog crnog tinejdžera ranije ove godine.

Sud je prošlog meseca ukinuo prvobitnu kauciju od 150.000 dolara i naredio mu da se vrati u zatvor, posle tvrdnje tužilaca da su Zimerman I njegova žena obmanuli sud u pogledu svojih finansija.

Par je u aprilu svedočio da nema mnogo novca, ali je tužilac naveo da je Zimerman prikupio 135.000 dolara preko jednog vebsajta, gde je dobijao donacije za troškove odbrane pred sudom.

Sudija je izjavio da se stiče utisak da je Zimerman planirao da pobegne iz zemlje, kako bi izbegao suđenje. On je uveo nekoliko uslova u slučaju da optuženi plati kauciju od million dolara - naime, moraće da nosi elektronski uređaj za praćenje 24 časa dnevno, a oduzet mu je pasoš kao i pravo da bude vlasnik bankovnog računa. Zimermanova žena optužena je za krivokletstvo. Zimerman je optužen za ubistvo drugog stepena kada je pucao na 17-godišnjeg Trejvona Martina u svom naselju.
XS
SM
MD
LG