Linkovi

Svedok na telefonu snimio ubistvo u Čarlstonu


Prizor sa protestnog bdenja ispred gradske većnice u Severnom Čarlstonu, Južna Karolina, zbog ubistva Voltera Skota, 8. april 2015.

Feidin Santana, svedok koji je u Severnom Čarlstonu u južnoj Karolini prošle nedelje snimio kako beli policajac puca u leđa nenaoružanog crnca rekao je da je u početku razmišljao da sa svog mobilnog telefona izbriše video snimak.

Santana je za mrežu NBC rekao da je policajac Majkl Slejger “imao situaciju pod kontrolom” pošto je onesposobio Voltera Skota tejzerom, nekoliko minuta pošto ga je zaustavio zbog saobraćajnog prekršaja. Santana je počeo da snima incident u momentu kada je 50-to godišnji Skot počeo da beži od policajca Slejgera. Slejger je tada izvukao pištolj i ispalio u Skota osam metaka.

Santana kaže da je imao osećaj da bi mu život, zbog dokaza koji poseduje mogao biti u opasnosti. On je, pošto je u vestima o incidentu čuo verziju policije, odlučio da snimak preda Skotovoj porodici. Slejger je u početku rekao da je pucao u Skota zato što mu je on tokom tuče oteo elektronski pištolj. Advokat porodice Voltera Skota je Santanin snimak doistavio Njujork Tajmsu, koji ga je objavio na svojoj veb stranici.

Komentari (1)

Ovaj forum je zatvoren
XS
SM
MD
LG