Linkovi

Tramp izneo plan za prvih sto dana mandata


Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp
Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp

Američki republikanski predsednički kandidat, Donald Tramp, juče je izneo svoj plan za prvih sto dana mandata kojim će, kako kaže, biti rukovodjen, ako stupi na položaj u Beloj kući 2017.

U simbolično važnom mestu Getisburgu, u blizini istorijskog poprišta bitke u Gradjanskom ratu, Tramp je izneo okvire svojih političkih predloga koje je najavio tokom kampanje. On je ukazao da će se lišiti korupcije time što će uvesti nova ograničenja na broj mandata u Kongresu i povećati restrikcije na lobiranje od strane bivših vladinih funkcionera.

Tramp je ponudio nove predloge za imigracionu reformu i rekao da bi smanjio poreske stope za 35 posto tokom prvih dana na položaju.

Takodje je pooštrio tvrdnje da su predstojeći izbori "namešteni" rekavši da Hilari Klinton ne bi trebalo dopustiti da se kandiduje i oštro kritikujući "vodeće medije" da su korumpirani.

Tramp je, izmedju ostalog, ovom prilikom zapretio da će, nakon izbora, tužiti više od deset žena koje su ga optužile za seksualno neprimereno ponašanje.

U medjuvremenu, demokratski kandidat Hilari Klinton, uverena da će pobediti na izborima u novembru, odbacuje Trampove komentare i ulaže dodatna nastojanja kako bi što više demokrata bilo izabrano za Kongres u cilju pružanja podrške njenoj zakonodavnoj agendi. "Više i ne razmišljam o tome da odgovaram na Trampove optužbe," rekla je Hilari Klinton.

XS
SM
MD
LG