Linkovi

Tramp kritikovao Hilari Klinton


Donald Tramp, novoizabrani predsednik SAD

Novoizabrani predsednik Sjedinjenih Država, Donald Tramp, danas je napao demokratu Hilari Klinton zato što se priključila nastojanjima da se ponovo prebroje glasovi u tri države sa tesnom razlikom u kojima je Tramp odneo pobedu i ponovio da je ona tokom jedne od njihovih debata rekla da bi gubitnici na izborima trebalo da privhate ishod, iako im se ne dopada.

Tokom svoje duge kampanje, republikanac Donald Tramp je rekao da su izbori "namešteni" protiv njega, ali je nazvao nastojanje kandidatknje Stranke zelenih, Džil Stajn da se ponovo prebroje glasovi u Viskonsinu, Mičigenu i Pensilvaniji "prevarom" i podsmevao se odluci Hilari Klinton da se priključi tom nastojanju.

Glasali su milioni birača i Tramp je pobedio Hilari Klinton u sve tri države - sa oko 27.000 glasova više u Viskonsinu, 12.000 u Mičigenu i 68. 000 u Pensilvaniji, dok je Džil Stajn dobila oko jedan posto glasova u sve te tri države.

"Hilari Klinton je priznala poraz na izborima kada me je pozvala pre mog pobedničkog govora, posle objavljivanja rezultata ," zabeležio je Tramp na Tviteru i dodao "Ništa se neće promeniti".

Kampanja Hilari Klinton nije inicirala ponovno prebrojavanje glasova, verujući da to ne bi izmenilo rezultat. Medjutim, stotine njenih sledbenika su apelovale na nju da se pridruži Džil Stajn u nastojanju u Viskonsinu, što je sada slučaj.

XS
SM
MD
LG