Linkovi

Besplatan pristup kreditnom rejtingu?


Bank of America (Foto AP)

Bela kuća je najavila novu politiku nekolicine banaka kojom će potrošačima biti omogućen besplatan pristup njihovom kredintom rejtingu, što bi moglo da pomogne pojedincima da otkriju kradju identiteta.

"Bank Of America", "JP MorganChase" i "Ally Financial" će nuditi te usluge svojim klijentima kasnije tokom godine.

A poslovna putovanja su pospešena ojačanom ekonomijom. Američki biznisi su prošle godine potrošili rekordne sume na poslovna putovanja i očekuje se da će ove godine te sume biti još veće. Medjunarodna poslovna putovanja su zabeležila pad 2012. i jedva da su porasla tokom 2013, ali kompanije sada vide potrebu da se prošire na globalna tržista i pospeše profit. Takodje vlada uverenje da će jeftinije gorivo dovesti do pada cena avionskih karata za devet desetina procenta ove godine.

U medjuvremenu, dva tipa berzanskih akcija koje su mnogi investitori smatrali unosnim trenutno ne stoje najbolje. Naime, akcije "Google"-a su juče zabeležile pad od tri dolara i 66 centi što znači da je njihova vrednost ove godine pala 6,3 odsto i 19,1 odsto u odnosu na najveću vrednost tokom poslednje 52 nedelje.

Takodje akcije kompanije "Apple" su juče pale za 2.76 poena i završile dan vrednošću od 109.25 što znači da je vrednost njihovih akcija pala blizu 9 odsto u odnosu na najvišu vrednost prošle godine.

XS
SM
MD
LG